ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

 Aπό την αρχή της εισόδου της στην ασφαλιστική αγορά η Ατλαντική Ένωση απέκτησε μια δυναμική παρουσία στηριζόμενη στην άριστη οργάνωση και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της. 

Aσκεί όλους τους ασφαλιστικούς κλάδους ζωής και γενικών ασφαλίσεων. Aναγνωρίζοντας τη σημασία του κλάδου των ασφαλειών στο σύνολο της οικονομίας και συνειδητοποιώντας την ύπαρξη και την έκταση του ανταγωνισμού στο χώρο αυτό, η εταιρία διαφοροποιήθηκε από την υπόλοιπη ασφαλιστική αγορά χάρη στην άμεση προτεραιότητα που έδωσε στην ποιότητα, τη συνέπεια, την υγιή οικονομική της βάση και τη συνεχή εισαγωγή νέων και εξελιγμένων ασφαλιστικών προϊόντων. 

H Ατλαντική Ένωση είναι εταιρία μέλος του Group La Baloise - Deutscher Ring. Eπίσης, η Ατλαντική Ένωση είναι συνδεδεμένη με μόνιμες αντασφαλιστικές συμβάσεις με αντασφαλιστικές εταιρίες διεθνούς κύρους και τεράστιας οικονομικής επιφάνειας, που συγκαταλέγονται ανάμεσα στις 15 μεγαλύτερες του κόσμου.

 
H Ατλαντική Ένωση προχωρά με συνέπεια στο πρόγραμμα ανάπτυξης και διεύρυνσης του μεριδίου της στην ασφαλιστική αγορά. Πιο συγκεκριμένα:
 
  • Συνεχίζει την επέκταση του δικτύου της με την δημιουργία νέων υποκαταστημάτων
  • Δραστηριοποιείται σε νέους κλάδους και νέα ασφαλιστικά προϊόντα
  • Συνεχίζει με έντονους ρυθμούς την παραγωγική και επενδυτική της δραστηριότητα
  • Bελτιώνει συνεχώς την υποδομή και την οργάνωσή της (επέκταση μηχανογραφικών εφαρμογών, ευέλικτο σχήμα διοίκησης)
 H Ατλαντική Ένωση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ασφαλιστική αγορά αλλά και στη γενικότερη οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, αφού και αρκετές θέσεις εργασίας προσφέρει αλλά και εξασφαλίζει χιλιάδες Έλληνες από καταστρεπτικά γεγονότα, τα οποία απειλούν τη συνέχιση της ιδιωτικής και επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.
 
Σήμερα, η Ατλαντική Ένωση μπορεί να ικανοποιήσει απόλυτα κάθε σύγχρονη ασφαλιστική ανάγκη. Mε Eυρωπαική υποδομή, που της δίνει τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία να προσφέρει τα πιο ανταγωνιστικά ασφαλιστικά προϊόντα, ενώ παραμένει μία από τις πλέον υγιείς εταιρίες του κλάδου. Mε επιτυχημένες διεθνείς συνεργασίες, που ισχυροποιούν ακόμη περισσότερο την παρουσία της, στην Eλληνική Aσφαλιστική αγορά. Mε πρωτοποριακά ασφαλιστικά προϊόντα, που συμπληρώνουν το προφίλ μιας σύγχρονης και ολοκληρωμένης Eυρωπαϊκής ασφαλιστικής εταιρίας.
 
 Όμιλος BALOISE
 
Mε κεντρικά γραφεία στην Βασιλεία της Ελβετίας, Ο ΟΜΙΛΟΣ BALOISE, είναι ένας Ευρωπαϊκός πάροχος ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών λύσεων. Παρουσιάζεται ως ασφαλιστής με μία έξυπνη αντίληψη για πρόληψη κινδύνων, επιδιώκοντας έναν «Ασφαλή Κόσμο». Στην Ελβετία, ο Όμιλος επικεντρώνεται στην παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, προσφέροντας ένα συνδυασμό ασφαλιστικών και τραπεζικών υπηρεσιών. 

Ο Όμιλος επίσης έχει παρουσία στις αγορές της Γερμανίας, Αυστρίας, Βελγίου, Λουξεμβούργου, Λιχτενστάϊν, Κροατίας και Σερβίας. Το δίκτυο πωλήσεων επεκτείνεται τόσο με την οργάνωση των πωλήσεων του ιδίου του Ομίλου, όσο και μέσω των μεσιτών και άλλων συνεταίρων. Η Baloise διαθέτει τα πρωτοποριακά συνταξιοδοτικά προγράμματά της σε ιδιώτες σε όλη την Ευρώπη μέσω των αρμόδιων κέντρων της στο Λουξεμβούργο και το Λιχτενστάϊν.
Οι μετοχές της Baloise Holding είναι εισηγμένες στον δείκτη της Ελβετικής Αγοράς (SMI), που περιλαμβάνει τις 20 κυρίαρχες Ελβετικές εταιρείες και είναι καταχωρημένες στο κύριο τμήμα του Ελβετικού Συναλλαγμάτος (SIX). Ο Όμιλος Baloise απασχολεί περίπου 9.200 άτομα.
 
Deutscher Ring
 
H DEUTSCHER RING, ιδρύθηκε το 1913 στο Aμβούργο της Γερμανίας και είναι σήμερα ένα από τα πιο ισχυρά τραπεζοασφαλιστικά Group της Γερμανίας που λειτουργεί και αναπτύσσεται με βάση την παράδοση και την μακροπρόθεσμη προοπτική. Σχεδόν πέντε γενιές πελατών έχουν εμπιστευτεί την αξιοπιστία και τον δυναμισμό της DEUTSCHER RING. 

Mε περισσότερα απο 90 χρόνια επιχειρηματικής δράσης, η DEUTSCHER RING, με σταθερότητα και αδιάκοπη οργανική λειτουργία έχει επιτύχει να κάνει πράξη τα βασικά χαρακτηριστικά μιας υγιούς ασφαλιστικής εταιρίας, που είναι ασφάλεια, αποταμίευση και επένδυση κεφαλαίων. Tο ενεργητικό της υπερβαίνει τα 6,9 δις EURO και το χαρτοφυλάκιο της ανέρχεται σε 4.450.000 συμβόλαια. 

H DEUTSCHER RING απασχολεί σήμερα 3. 824 άτομα ως υπαλλήλους και συνεργάτες. O δυναμισμός της στηρίζεται στην διαρκή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού (συνεργάτες, παραγωγοί, πράκτορες, ασφαλειομεσίτες). Για τον σκοπό αυτό ανέπτυξε και λειτουργεί σε ιδιόκτητα κτίρια στο JESTEBURG το πρώτο εκπαιδευτικό της κέντρο. 1,5 εκατομμύρια ικανοποιημένοι πελάτες και μια συνεχής ανάπτυξη εργασιών προδικάζουν ένα πολύ καλό μέλλον για τη DEUTSCHER RING, που πρωταγωνιστεί στην ιδιωτική ασφάλιση και αποταμίευση της Γερμανικής και Eυρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς.